Het is vaak makkelijk om te praten (en vooral te klagen) over wat we niet (meer) kunnen. Want alles wat we in moeten leveren doet vaak zeer. Ik klaag zelf ook, bijvoorbeeld over mijn grijze haren, het gebrek aan tijd, de boodschappen die steeds duurder worden. De nadruk ligt vaak op wat NIET meer kan.
Afgelopen week was ik bij 2 netwerkbijeenkomsten in de verzekeringswereld. En het thema was uiteraard klimaat, ESG, Duurzaamheid, NetZero, Duurzaam herstel, etc. De grote lijnen blijven iedere keer gelijk, maar in iedere bijeenkomst hoor je toch weer nieuw feiten, vooral de details zijn soms heel interessant.
Wat mij opviel tijdens deze dagen was dat de nadruk steeds meer ligt op wat we wel kunnen doen. En ook hoeveel er al gedaan wordt in de diverse branches om beter om te gaan met grondstoffen, om de economie circulair te maken, om energieverbruik te verminderen, om uiteindelijk de klimaatdoelen te kunnen halen.
Een veel gehoorde opmerking tijdens deze bijeenkomsten is dat alles wat we moeten gaan doen en regelen zo overweldigend is dat we niet meer weten waar te beginnen. Het is zó veel.. en het antwoord is eigenlijk heel simpel, begin ergens en neem kleine stapjes. Ook hier geldt: kijk naar wat je wèl kan.
En zo kijkt insurIT ook hoe onze software de transitie kan ondersteunen. Wat kunnen wij bijdragen en op welk vlak? Software kan enorm bruikbare informatie leveren. En om ons eigen kleine stapje te zetten op een gebied waar we al wel iets kunnen doen, gaan wij ons de komende tijd verdiepen in het koppelen van de geo-locaties van verzekerde risico's (gebouwen) aan bestaande risico-kaarten. Overstromingsrisico, bosbrandrisico bij droogte, risico door klimaatverandering. Er zijn al zoveel kaarten beschikbaar. Wij gaan dus onze klanten helpen om hun risico’s beter inzichtelijk te maken, zodat zij de verzekeringnemers weer beter van dienst kunnen zijn, om uiteindelijk er voor te zorgen dat alle risico’s inzichtelijk zijn en daarmee verzekerbaar blijven!
Dat kunnen we wel! hashtag#insurIT,
Comments